top of page

Ami Avellán Jewellery

Smyckesdesignern och silversmeden Ami Avellán från Enare i norra Finland skapar silversmycken med design inspirerad av den Arktiska naturen. Med över 25 års erfarenhet formger Ami handgjorda silversmycken med en karakteristisk gnistrande yta som påminner om snöns glitter i vinterljus.

 

I kollektionerna från Ami Avellán Jewellery återfinns halsband, armband, ringar, örhängen och andra silversmycken. Amis personliga historia återspeglas i de namn som fått prägla dessa vackra smycken av högsta kvalitét.

Arktiska silversmycken.jpeg

Love from Laplands favoriter från Ami Avellán Jewellery

Ami Avellán Jewellery- Brosch Eleonora.jpeg

Brosch Eleonora

Eleonora är en given favorit ibland broscher! Den är svagt kupad i formen och fungerar väl på både på tunt silke och tjockare ylle. 

Ami Avellán Anemone Halsband.jpg

Halsband Anemone

Halsband i silver inspirerad av Ami´s farmors favotitblomma- Blåsippan. I kollektionen finns även ring, örhängen & brosch.

ami-silversmycke-snoflinga-ring_large.jpeg

Ring Tindra

Tindra är ett fint kvinnonamn. Den här ringen är inspirerad av en snöflinga . Tindra justerbar ring är en perfekt gåva från norr.

Ami Avellan Jewellery- Silversmycken.jpg

Smycken från Ami Avellán Jewellery

Silversmeden & smyckesdesignern Ami Avellán tillverkar silversmycken för för hand i sin silversmedja belägen i Enare i norra Finland. Ami skapar sina vackra smyckeskollektioner med kärlek till den Arktiska naturen & sina rötter i södra Finland. Med över 25 års erfarenhet i branschen har hon utvecklat en bred smyckeskollektion av högsta hantverksmässiga kvalitét. 

Silversmycken med inspiration av den Arktiska naturen

Smycken i silver har en lång historia i hantverket & som handelsvara i de Arktiska regionerna. Lär dig mer om Silversmyckets historia här!

bottom of page