top of page
Logo Eplaros-01.png

Eplaros

Eplaros drivs av Emma Jansson från Hultsfred i Småland. Eplaros produkter pryds av lekfulla illustrationer av djur & natur som skapats med inspiration av den svenska floran & faunan.

 

Emma är fotograf, illustratör och grafisk formgivare. 2008 grundade hon företaget Eplaros där hon tagit fram produkter med egen design (Bruksföremål, barnböcker, presentartiklar mm).

Eplaros Emaljmugg norrbottensspets 2.jpg

Love from Laplands favoriter från Eplaros

Eplaros Emaljmugg norrbottensspets 2.jpg

Emaljmuggar

Eplaros emaljmuggar med människans bästa vän är alla hundälskares favorit!

Eplaros- Barnböcker.jpeg

Barnböcker

Vackert illustrerade barnböcker om djur, natur & lantliv från Eplaros.

Eplaros multiscarf Jaktbart vilt-4.jpg

Multiscarf

Multiscarfsen med tryck från Eplaros finns i många mönster & färger.

eplaros-emma-jansson-fotograf-och-illustrator_large.jpeg

Den isländska äppelrosen

Emma Jansson, grundaren av varumärket Eplaros, bor på en gård utanför Hultsfred i Småland tillsammans med sin sambo och deras två jakthundar. Några veckor per år spenderar hon i södra Lappland. Närmare bestämt i Vindelfjällens naturreservat. 


Eplarós är isländska och betyder äppelros. På de flesta illustrationer hittar du en äppelhalva, som är Emma Janssons signatur. Så håll utkik efter den!

 

“Jag är sedan barnsben naturintresserad och att få komma från den småländska skogen till den lappländska och upptäcka nya växter och djur har verkligen inspirerat till många nya bilder."

Historien bakom Eplaros

Från skogarna i småland & Lappland

Inspirationen till Eplaros produkter kommer från skogarna i Småland och Lappland samt de isländska hästarna. Emma ritar allt från skogsmotiv, mönster, gårdsmiljöer, islandshästar, vilda och tama djur samt jakt- och fiskeinspirerade bilder. Bilderna är ofta en reflektion av ett möte, med mycket fantasi såklart.

Upptäck kläder från varumärken med hjärtat norr om polcirkeln

Vi har ett gäng fantastiska varumärken i norr som skapar plagg för den Arktiska livsstilen som passar lika bra å älgpasset som i myrstacken (I storstan)

bottom of page