top of page

Team Lapland

Tillsammans med konstnärer från norr skapar varumärket Team Lapland kvalitétsprodukter med en design som återspeglar den vackra samiska naturen och kulturen.

 

Samarbetet med konstnärer såsom Sara skum, Ulrika Tapio Blind, och Leila Nutti har resulterat i unika brickor, underlägg, ullfiltar och inredningsdetaljer med samisk design. Team Lapland har sin hemvist i Gällivare, tio mil norr om polcirkeln.

Logotyp Team Lapland.png
team Lapland- Design från Samiska konstnärer.jpeg

Love from Laplands favoriter från Team Lapland

team-lapland-ullfilt-i-100-ekologisk-lammull-sara-per-nikolaus-skum-2_large.png

Ullfiltar

En stor ullfilt i ekologisk lammull i vacker formgivning med ripor och renhorn i samiska färger. Filtens design är skapad av konst från Sara & Nikolaus Skum och tillverkad av Klippan yllefabrik för Team Lapland. 

team-lapland-bricka-samiska-renhorn-01_large.png

Brickor

Rund bricka i formpressad björk med motiv av renhorn av Sara Skum från Purnuvaara i Sápmi. Vacker att såväl servera godsaker på som  en dekoration i hemmet. 

team-lapland-glasunderlagg-renmspargranit_2_large.png

Glas med gravyr

Glasunderlägg från Team Lapland med renmotiv skapat av konstnären Leila Nutti. Glasunderläggen Ren med spår är i formpressat björk från Svenskt hållbart skogsbruk.

Brickor från Team Lapland med samisk design.jpeg

Samisk design från Team Lapland

Team Lapland är ett familjeföretag grundat i Gällivare, med fokus på att hylla formgivning från samiska konstnärer. Tillsammans med ett urval av skickliga  konstnärer och formgivare från Sápmi skapar Team Lapland unika produkter för heminredning och presenter.

Ta del av Team Laplands passion för att förmedla historien, kulturen och den magnifika naturen och upptäck deras produkter för hemmet.

bottom of page