Markus från Lemmelkaffe avslöjar hur man får till det RIKTIGA kaffet över öppen eld.
Bild: Re-Wild Creative Studio
Markus Lemkes bästa tips för en god kopp ekologiskt kokkaffe
Bege dig till en avlägsen plats. Gärna vid en sjö, med ett flugfiskespö i närheten för säkerhetsskull. Det är osäkert om det påverkar smaken på kaffet, men enligt Markus påverkar det stämningen 100% i positiv bemärkelse.
Ta vatten från en sjö, jokk eller smält snö om det är vinter. Koka upp över elden.
Ta bort kaffepannan från elden och tillsätt Lemmelkaffes ekologiskt kokkaffe, gärna som du malt i din kaffekvarn hemma innan du gav dig ut.
Ställ tillbaka över elden och låt koka upp. Ta sedan bort pannan från elden och låt den stå.
Om du lyssnar och känner efter noga, så bara vet du när kaffet är klart. Enligt Markus är det en känsla man får, som att kaffet pratar med dig. Det kan ta en stund, så ha tålamod.
Häll långsamt upp kaffet i en träkåsa, gärna en indrucken sådan. Får du mycket sump i kåsan? Öppna kaffepannan, häll tillbaka kaffet och låt stå en stund till. Upprepa steg 6 tills kaffet är klart och utan sump.
Lyft blicken och njut av utsikten och tystnaden medan du dricker. Kaffet blir mycket godare då. Text: Amanda Mattsby
Bild: Amanda Mattsby
Comments