top of page

Lemmelkaffe

Du har kanske hört historien om Lemmelkaffe?  Om hur lämlarna från norra Sverige tar sig till Afrika. Tar med sig varsin kaffeböna och flyter med golfströmmen tillbaka ovan polcirkeln igen - för att sedan, med hjälp av sin kroppsvärme, rosta bönorna till perfektion. Fram till den dag då lämlarna träffade Markus Lemke och Rolf Nylinder var de missförstådda. Ansågs aggressiva. När allt de egentligen ville var att dela med sig av sitt mörkrostade kokkaffe till en värld som höll på att drunkna i snabbkaffe, kaffe-latte och macchiato. 

 

Lemmelkaffe är företaget från Gällivare som gett hela Sverige kokkaffehysteri. De är outdoorvärldens frälsare och baristornas skräck. Från fjället till tunnelbanan - överallt pratas det om det norrländska kokkaffet som helst ska drickas över öppen eld. Kaffet som uppmanar till tystnad.

Logo lemmel 100x100-01.png
Kokka kaffe på fjällvatten.jpg

Love from Laplands favoriter från Lemmelkaffe

lemmelkaffe-ekologsikt-kokkaffe_large.png

Lemmelkaffe

Ett välbalanserat mörkrostat kokkaffe som avnjuts bäst vid en öppen eld eller framför en sprakande vedspis djupt in i skogen.

Lemmel kaffepanan svärtan_edited.jpg

Kaffepanna Svärtan

Kaffepanna i rostfritt stål med tillhörande läderfodral i nötläder med dragkedja. 

Lemmel T-shirt Inte sova_edited.jpg

T-shirt- Inte sova

Snygg T-shirt från Lemmel i mycket mjuk och skön kvalitet och texten "Inte sova bara kaffe"

Lemmel Keps kokkaffe_edited.jpg

Kokkaffekepsen

Lemmelkaffes ikoniska keps i en snygg vinröd färg med kokkaffemotiv i truckermodell med nät baktill.  

Lemmel- Inte sova poster_edited.jpg

Poster- Inte sova

Poster från Lemmel med texten "Inte sova bara kaffe".

Lemmel keramikkåsa al_edited.png

Keramikkåsa Al

Handgjord kåsa av keramik "Al" från Lemmelkaffe.

Lemmelkaffe Markus Lemke.jpg

Inte sova bara kaffe

Grundarna bakom Lemmelkaffe dricker helst sitt kaffe vid en sjö med flugfiskespöt vilande bredvid sig och med gott om tid för tankar. Att stressa är inte deras melodi. Varje steg i företagets utveckling har tagits med varsamhet och idag är kokkaffet bara en del i utbudet. Kåsor, kaffepannor, mössor, kepsar, kläder och posters som alla proklamerar budskapet – Kokkaffe – finns nu i deras välvalda och karaktäristiska sortiment. 

Hållbarhet är självklart för Lämlarna

Lemmelkaffe - Med omtanke för människor och miljö

Att värna om jorden och naturen är en viktig del i företagets filosofi. Ekologiskt kokkaffe från bönor som vuxit upp med chili och vitlök som enda bekämpningsmedel. Kåsor handgjorda i Finland. Kaffepåsar som sys för hand i Sverige.

 

Många av Lemmelkaffes produkter har tillverkats med tanke på att de ska hålla en hel livstid. Riktiga prylar, som gjorts av riktiga människor, och som inte behöver kastas bort. Som en motvikt till den konsumtionshets och slit-och-släng mentalitet som blivit allt vanligare.

 

När det var dags för Lemmelkaffe att ta fram ett ekologiskt kokkaffe gjorde de ett års research för att hitta den bästa märkningen. Till slut föll valet på KRAV. En rejäl märkning som inte bara tittar på produkten i sig utan som ställer just det, krav, på företaget som helhet. Det handlar bland annat om att köra miljövänligt och använda förnyelsebar energi till sina lokaler. Något som är en självklarhet för Markus och Rolf, och lämlarna såklart. 

Läs mer om hur du kokar kaffe över öppen eld

Att koka kaffe över öppen eld är ingen konst. Bara man kan det. Här kan du lära dig om hur du får till det perfekta kokkaffet.

bottom of page