top of page
Lapland jewelry logo.png

Lapland Jewelry

Lapland Jewelry skapar smycken med fotomotiv från norr om polcirkeln. Norrskensfotografen Peter Rosén fångar det Arktiska ljuset, magiska himlafenomenet aurora borealis- norrsken, och midnattssol uppe i trakterna kring sin hemort Abisko i norra Lappland. Smyckena från Lapland Jewelry är av hög kvalitét och kombinerar anodiserad aluminium, rostfritt stål och 925 Sterling Silver.

bok-peter-rosn-vintergatan_grande.jpeg

Love from Laplands favoriter från Lapland Jewelry

lapland-jewelry-sapmi midnattssol halsband.png

Halsband Sápmi renhorn

Vackert halsband med en bild av renhorn i siluett framför en bit av solen som orkade komma fram över horisonten under midvintern utanför Kiruna.

lapland-jewelry-aurora borealis ring.png

Ring Aurora Borealis

Den här vackra ringen med norrskensmotiv fåfrån Naturfotografen Peter Rosén på Lapland Jewelry .

lapland-jewelry-fjällsippa örhängen.png

Örhängen fjällsippa

Vackra örhängen ur serien Fjällsippa med motiv av f fjällsippor som fotograferats i Kärkevagge mellan Riksgränsen & Abisko.

Peter Rosén.webp

Möt Peter Rosén

Peter Rosén har sin bakgrund som miljöforskare i Abisko i norra Lappland. De hisnande bergen och arktiska naturen har alltid varit en del av hans vardag och snabbt blev det ämnet för hans favorithobby - att fånga Lapplands ständigt skiftande skönhet på bild.

 

 Det Peter ser genom sitt objektiv förmedlar den sanna andan av Lappland, allt besökare längtar efter. Peters utbildning och forskning inom miljön, kärlek till fotografi och hängivenhet till kvalitet genomsyrar de vackra smyckena som säljs under varumärket Lapland Jewelry.

Silversmycken med inspiration av den Arktiska naturen

Smycken i silver har en lång historia i hantverket & som handelsvara i de Arktiska regionerna. Lär dig mer om Silversmyckets historia här!

bottom of page